Nadal a Granollers 2020

L’Ajuntament de Granollers planteja anualment un concurs per a desenvolupar la comunicació del Nadal a la Ciutat.

Vam guanyar el concurs amb una proposta on vam expressar que el Nadal se’l fa cadascú a la seva manera.

Perquè podem dir que el Nadal són molts elements junts: els dies assenyalats, el tió, l’arbre, els menjars, les reunions familiars,
les cançons, els regals, el pessebre…

Però cada un de nosaltres celebrem i interpretem cada element a la nostra manera. Així doncs a cada casa s’hi menja diferent, uns fan cagar el tió el 24 i d’altres el 25…

Podem dir que cada un, es construeix el seu propi Nadal.

La imatge gira entorn d’aquest concepte, per això hem creat un llenguatge visual a partir d’una joguina que grans i petits coneixem.

Les peces de construcció, que ens permet il·lustrar d’una forma molt unificada pràcticament qualsevol cosa, des d’ornamentació fins a elements figuratius, que hem treballat amb una gamma cromàtica nadalenca.

Hem treballat multitud de textos que recreen diferents escenaris nadalencs, així els ciutadans poden empatitzar amb un missatge o altre en els diferents suports exteriors on s’ha aplicat la imatge.

Vam ser els afortunats de dissenyar la carta que tots els nens i nenes van enviar als Reis d’Orient.

També vam dissenyar l’agenda d’activitats programades per aquestes dates, en aquest cas vam treballar a dues tintes, per reduir el cost i tenir un element més sostenible. 

Roca Umbert es converteix en el centre de moltes activitats nadalenques.

S’hi desenvolupen diferents tallers i mercats, però per sobre de tot destaca que el patge Gregori instal·la el seu campament Reial, i durant els dies previs a la nit de reis s’hi poden visitar les tendes reials, les carrosses i la fàbrica de regals.

Nosaltres vam treballar diferents senyalitzacions per indicar que era cada espai, com per explicar dinàmiques d’activitats o la programació especifica de Roca Umbert.

L’aplicació del llenguatge gràfic també es va aplicar en les diferents xarxes socials que Cultura gestiona. A més a més de les imatges de perfil i capçalera vam desenvolupar diferents imatges per a contingut específic com un calendari d’advent, la careta dels vídeos del patge Gregori, o pels dies més assenyalats d’aquestes dates.

 

També vam adaptar la imatge a la web institucional de l’Ajuntament.

Hem desenvolupat:

· Llenguatge gràfic
· Identitat gràfica

· Disseny editorial

· Comunicació
· Senyalització